Cogmed

Cogmed

Cogmed Werkgeheugen Training is een internationaal wetenschappelijk bewezen programma voor het verbeteren van het werkgeheugen, aandacht en concentratie en het verminderen van impulsiviteit. Het is erkend door de Erkenningscommissie Interventies van het Nederlands Jeugd Instituut

Concentratieproblemen?   Moeite bij het beginnen en stoppen van een handeling?

     Snel afgeleid?                                       Vergeten van instructies?

Impulsief?                                      Moeite met plannen en organiseren?   

 

Cogmed -tablad

Het werkgeheugen

Elke dag gebruik je het werkgeheugen. Het werkgeheugen is het vermogen om informatie voor korte tijd in je hersenen op te slaan, je te concentreren op een handeling en te onthouden wat je na die handeling moet doen. Als het werkgeheugen onvoldoende functioneert, is het moeilijk om te focussen, vooruit te denken, instructies te onthouden, activiteiten te starten en deze te stoppen. Verscheidene onderzoeken hebben aangetoond dat een onvoldoende functioneren van het werkgeheugen vaak leidt tot problemen met begrijpend lezen en rekenen.

Trainingsprogramma

  • motiverende en effectieve training via adaptieve software en een unieke coachingsmethode.
  • training vindt thuis plaats
  • trainingsduur van vijf dagen per week, gedurende vijf weken lang (wel aanpassing mogelijk van standaard trainingsprotocol)
  • software bestaande uit een serie werkgeheugentaken die online worden uitgevoerd en die zich automatisch instellen op het niveau van de gebruiker en de moeilijkheidsgraad telkens opbouwt gedurende de training .
  • Opvolging onder begeleiding van een Cogmed Coach (installeert het programma, leidt de training, analyseert de resultaten en biedt de nodige ondersteuning) via wekelijkse telefoongesprekken (wekelijkse samenkomst wordt geadviseerd)

 

       

 

 

Werkwijze

  1. Intakegesprek
  2. Vijf weken thuis trainen met wekelijks telefonische evaluatiegesprekken met uw Coach. Wekelijkse samenkomst wordt aanbevolen. U krijgt de toegang tot het werkgeheugen programma via Cogmed Training Web. De Cogmed Coach houdt via internet elk detail van de training in de gaten om u zodoende bij te staan met adviezen op maat
  3. Eindevaluatiegesprek met uw coach
  4. Zes maanden na afronding van het programma vindt een follow-up gesprek plaats
  5. Verlengde mini-trainingen zijn mogelijk

Doelgroep

Evidentie voor de effectiviteit is gevonden bij AD(H)D, werkgeheugenproblemen bij leermoeilijkheden, herstel na CVA en na chemokuur. 

De methode richt zich op 3 doelgroepen. Voor elke doelgroep is een aangepast  trainingsprogramma ontworpen.

4-7 jaar
7-17 jaar en 18 jaar
Ouder dan 18 jaar

Interesse

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer uitleg. Ervaar de Cogmed werkgeheugen training door te klikken op Cogmed met inlogcodes Test (=gebruikersnaam) en Test 44 (=wachtwoord).

Copyrights © 2014 & All Rights Reserved by Leieladder.be.